משקה אלכוהולי בתשעת הימים

שאלה:

א' האם מותר לשתות בירה או ליקר בתשעת הימים שמצ"א יש בהם אלכוהול אבל מצ"ש אולי האיסור הוא רק על יין
ב' האם בתשעת הימים אמורים יותר להתמקד בהלכה היבשה מה מותר ומה אסור או יותר ברוח הדברים וכמאמר הגמ' ש"כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בבנינה" תודה רבה.

תשובה:

אין איסור לשתות משקה אלכוהולי שאינו יין בתשעת הימים, ראה רמ"א תקנא, יא.

ב. מזה ומזה אל תנח ידיך… ברור שלהתמקד רק בדיני האבלות בלי להבין את התוכן זה כגוף בלי נשמה, ומאידך יש לדקדק בקיום ההלכה היהודית כפי שצריך, עבדי ה' אנחנו!