סיום בתשעת הימים – השתתפות הורי התלמידים באכילת בשר

שאלה:

בכיתתנו אורחים סיום מסכת (גמ') עם ארוחה בשרית ורציתי לשאול האם ההורים של כל אחד מבחורי הכיתה יכולים לבוא לסיום ולאכול בשרי. וכמובן שהם לא באים כי זה בתשעת הימים ובא להם בשרי אלא הם היו מגיעים גם בכל יום אחר.
נ.ב. מדובר שלא ממש כל הכיתה סיימו (חלק גדול החסיר מתי שהוא איזה דף או שנים)

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה בשבוע שחל בו תשעה באב יוכלו להשתתף רק מנין אנשים מלבד נערי הכיתה עצמם, והם יהיו אותם הורים של הילדים שכן סיימו, אבל שאר הורים לא יוכלו לאכול בשר בסעודה זו.

מקורות:

ראה רמ"א סי' תקנא סעי' י ובמשנה ברורה שם ס"ק עו-עז.