שטיפת ידיים בסבון השנה בתשעה באב

שאלה:

האם מותר לשטוף ידיים עם סבון השנה בתשעה באב או ביום הכיפורים בגלל מגיפת הקורונה מחשש להדביק אחרים? האם זה משנה אם האדם מקפיד על כך כל השבוע או לא? האם זה תלוי אם הוא נגע במשהו או בכל אופן הדבר מותר כל כמה זמן? בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

לדעתי, אין להתיר רחיצת ידים בסבון בתשעה באב ובודאי לא ביום הכיפורים, אלא למי שנמצא במגע כזה שממש מחייב זאת, כמו רופא אחות וכדומה. אדם אחר שחושש, ילך עם כפפות לבית הכנסת. אני סבור שגם באלכוג'ל יש להחמיר כשאין צורך ממשי, אבל על מים עם סבון ודאי זו בעיה.

בשורות טובות.