גילוח בשלושת השבועות כדי לשמח את האשה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
לאשתי מפריע מאד הזקן של שלשת השבועות.
שאלתי היא, האם עבור שלום בית מותר לבן אשכנז להתגלח בשלושת השבועות?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

תדבר איתה על אבלות ציון וירושלים, אני בטוח שזה לא נושא של "שלום בית", בני זוג שיש ביניהם אהבה לא פותחים תיק ברבנות בגלל שהבעל אבל על ירושלים… אם מפריע לה, הרי זה תמרור עצור בשבילה, שאולי היא שכחה מה זה בית המקדש בשבילנו, מה עם ישראל סבל באלפיים השנים האחרונות,  אני בטוח שאבלות על בני משפחה היא מבינה היטב, היום יש צער גדול לשכינה, אין לה בית…

היו יהודים אמיצים וגאים, בעלי חוט שדרה ללא פשרות! יש לנו מטרה בחיים ונבצע אותה בעז"ה!

שנזכה לראות בנחמת ציון וירושלים.