גיור

שאלה:

שלום רב יש לאחי חתונה בעזרת ה ואשתו לעתיד היא גויה שלא באמת התגיירה ולא שומרת מצוות השאלה שלי עם אמא שלי בצער גדול ויודעת שהיא חייבת נגייד ללות אותה לכול החתונה ומקוהה ושבת חתן והיא מפחדת מדין שמים בגלל שזה שקרי וזה מצד אחד הבן שלה שגם מחלל שבת בפראסיה מה עושים כבודו?

תשובה:

אמך אינה אחראית על מעשיו של אחיך, חשוב לומר לבית הדין שגייר אותה את חוות דעתכם בענין, וכן להודיע לבית הדין הרבני את חוות דעתכם שיבדקו זאת כי ילדים שיוולדו להם אם אתם צודקים, הרי שהם גויים לגמרי, אבל אין לכם חובה ותפקיד לריב עם האח.

בשורות טובות.