קידוש בנפרד על ידי אורחים ודין אמירת ויכולו בליל שבת

שאלה:

ישנם כאלו הנוהגים שלא לצאת בקידוש של בעל הבית ועושים קידוש לעצמם האם זהו משום שחוששים שלא כיוון כראוי להוציאם או אולי יש מקור אחר למנהגם?
בנוסף ראיתי שטעם אמירת ויכולו בקידוש בישיבה הוא משום שאמרו כבר בתפילה האם לפי זה מי שמקדש קודם תפילה או נשים שלא התפללו האם הם צריכים לעמוד תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש אנשים שהרגשת הלב שלהם לא מאפשרת להם לשמוע קידוש מאדם אחר, הם רוצים לזעוק את ברכת השבת מקירות ליבם… יש גם אנשים שלא סומכים, קטונתי להסביר הנהגתו של כל אדם, להלכה ודאי אין בעיה לצאת מאדם אחר.

המנהג לשבת נובע גם מכך שהרי לא מדובר בעדות ממש, וידוע כמה התרעם החזון איש על הדקדוק בדיני עדות בענין זה, וכי אנחנו מעידם על בורא העולם?! לכן כל אחד יעשה כמנהגו בכל מקרה ולא משנה אם הקידוש קדם לתפילה או להיפך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בענינים כאלו שיש ענין של כוס או לחם משנה וקשה שיהיה לכל אחד מהסועדים, נהגו לעשות אחד עבור כולם ולא שכל אחד יעשה לעצמו.