תפילת הדרך – מתי אפשר כבר לאומרה?

שאלה:

נהג שאינו יודע את תפילת הדרך בעל פה, והרי אסור לקרוא בזמן נהיגה, האם מותר לו לקרוא את תפילת הדרך בעצירה לפני כניסתו לכביש המהיר בו אסור לעצור?
האם קריאת תפילת הדרך באזור מיושב היא ברכה לבטלה?

תשובה:

את התפילה הזו אומרים מיד כשיוצאים מעיבורה של עיר – אחרי שבעים אמה ושיריים, הנושא של הכביש המהיר הוא שהדרך תהיה לפחות פרסה בלי בתים, אבל זמן האמירה הוא מיד כשיוצאים, ממילא אין כל בעיה.

מקורות:

ראה משנה ברורה קי ס"ק כט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה אבל אין זה עונה לשאלה הספציפית שלי. בכביש המהיר אין אפשרות עצירה וקריאה של הנהג בזמן נהיגה היא סכנת נפשות וגם אסורה על פי חוקי התעבורה. מה הפתרון?

  2. הרי כל מה שכתבתי היה כדי להסביר שכבר לפני הכביש המהיר, כיון שעברת 70 אמה – 35 מטר מהעיר, אפשר כבר לומר.