תפילה

שאלה:

שלום לכבוד הרב, יש מקומות שעומדים תמיד בערבית בהשכיבנו (אני לא מדבר על הקדיש שאחריו אלא על הברכה עצמה) וכנראה הגיע בטעות מהדין בליל שבת שעומדים כדי לקבל תוספת נשמה ואדרבה לגבי שאר ימים הכף החיים סופר בסימן רלו ס"ק ט כותב לפי הקבלה לשבת בהשכיבנו, האם ביום חול וביום טוב שלא שייך לעמוד מותר לי לשבת או שזה חשיב יושב בין העומדים? אני מעדיף לשבת להרוויח את טעם הכף החיים. תודה

תשובה:

אינני מכיר מנהג כזה שעומדים ואפשר בהחלט לשבת. יותר נראה לי שאנשים נעמדים כהכנה לקדיש.