הספד לכבוד המת – מועיל או מזיק?

שאלה:

מצינו בחז"ל שהפליגו בכבוד המת, מאידך ידוע מהרבה צדיקים שלא רצו שיספידו אותם, והרב שטיינמן זיע"א היה אומר שזה מזיק לנפטר, אי זה מסתדר?

תשובה:

כאשר ההספד הוא נכון ואומרים שבחים שיש להם בסיס במציאות, זה דברי סניגוריה המועילין למת, אבל אם סתם מגזימים ומדברים דברים חסרי בסיס, זה מקטרג על המת, כביכול תראה מה אומרים עליך, למה יכולת להגיע ולא הגעת… ה' יצילנו…

בשורות טובות.