מניין 30 ימי האבל כשהחג מפסיק

שאלה:

אימי נפטרה בתאריך כח' באייר תש"פ ונקברו בתאריך א' בסיוון תש"פ.מכיוון שבמהלך 30 ימי האבל חל חג השבועות הייתי רוצה לדעת מתי חל יום ה30?
בתודה, יחיעם

תשובה:

החג מבטל את דיני אבלות השלושים אם השלמתם את השבעה לפני החג, אבל אם לא השלמתם, החג נחשב כשבעה ימים ויש להשלים עוד 14 יום. העלייה לקבר בכל מקרה שלושים יום לאחר הקבורה, בב' בתמוז [בראש חודש לא עולים] הנושא הוא דיני האבלות.

בשורות טובות