פידיון הבן לאחר הפלה מוקדמת

שאלה:

שלום רב
מה הדין לפידיון הבן לאישה שהיפילה הרבה פעמים( אחר חודשיים, אחר שלושה חודשים.
האם רק אחר ארבעים יום ואחד להפלתה שהפידיון ניתבטל?
תודה. מימון

תשובה:

אם ההפלות היו כולן בתוך ארבעים יום יש לולד שנולד אחר כך פדיון הבן. לשים לב שארבעים יום זה לא לפי וסת אחרון כמו שהרופאים רגילים לספור הריון, אלא זה מיום שטבלה במקווה. בכל מקרה גבולי יש להתייעץ עם רב, לפעמים מצוי שהעובר מת כבר קודם רק לוקח כמה ימים עד שהוא יוצא מן הגוף.

בשורות טובות.