לספר על בעיה נפשית בשידוך

שאלה:

אם בת עברה התקף פסיכותי כמה פעמים אך נראה שב"ה עם התרופה שלוקחת כעת שזה מינון נמוך אך מועיל המצב בשליטה. השאלה אם חייבים לגלות בשידוך ואם לדחות את הגילוי כדי לתת הזדמנות שהבחור יראה את מעלותיה ואז ירצה אותה למרות מה שהיה

תשובה:

שלום רב,

כלומר, זה ברור לך שחייבים לספר לבחור דבר כזה, השאלה היא רק מתי. אכן. זה ברור שאסור להסתיר פרט זה מהבחור, בפרט שהיא לוקחת תרופה, וגם עדיין לא ברור אם זה יחזור או לא. ראה בשו"ת דברי יציב אבה"ע סי' טו שהתבטא בנושא של הסתרת מומים בשידוכים: "הנה מעולם תמהתי שאפילו המדקדקין במצוות מ"מ בשידוכין אינם נזהרים מלהעלים איזה מום שבסתר ואיזה מיחוש או כדומה לזה, שהרי מלבד שזה בגדר אונאה ומקח טעות יש חשש שצריך קידושין אחרים".

לשאלתך, מתי נכון לומר לו. אמת, יתכן שאין צורך לומר מיד בהתחלה באופן שירתיע אותו, אם אתם סבורים שיתכן שלאחר שיראה את מעלותיה הרבות הוא יסכים. וניתן לספר זאת רק כאשר השידוך מתקדם מעט. אין בזה כללים ברורים מתי בדיוק לומר, כל מקרה וכל אדם לגופו, יעשה כמיטב הבנתו כל עוד הוא סבור שיש סבירות שיסכים לשידוך למרות הבעיה הזו. רק לפני שסוגרים את השידוך, ודאי שחייבים לומר.