בל תשקצו כשיש בושה ללכת להתפנות

רציתי לדעת האם אדם שנמצא באוטובוס וצריך להתפנות, אך מאוד מתבייש לבקש מהנהג ולרדת מהאוטובוס ליד כולם, האם מותר לו להמתין עד לסוף הנסיעה, משום שגדול כבוד הבריות.

תשובה:

שלום וברכה

אם יכול להעמיד עצמו עד פרסה, כלומר יכול לעצור עצמו 72 דקות, אין בזה משום בל תשקצו ואינו צריך לרדת, ואם אינו יכול, כאשר מדובר בבושה גדולה כמו לעצור שלא בתחנה, יש להקל. כך פסק המשנה ברורה בסי' צב ס"ק ז לגבי חזן או רב שדורש שאפילו הוא בגדר בל תשקצו יש להקל.