נישואים פיקטיבים באירופה של שנות ה-30

שאלה:

באירופה של שנות ה-30 נערכו טקסי נישואים פיקטיביים כדי להגדיל את מספר העולים על פי הסרטיפיקטים שהוקצו על ידי הבריטים. איך נערכו הטקסים הללו? מי ערך? מי נכח בטקס? מה לבשו?

תשובה:

שלום וברכה

הנישואין הללו לא התקיימו על ידי המימסד הרבני שהתנגד להם נחרצות, בגלל התקלה האיומה והפריצות שיש בכך, שבעצם נער ונערה נוסעים יחד כזוג נשוי וכו'. למעשה סיפור מעניין: חמי וחמותי נפטרו בשנה החולפת ומטבע הדברים כולנו התחלנו לעיין בכל המסמכים הישנים המזכרות והתמונות… מצאנו שם מכתב מעניין מסבו של חמי שהיה רב מפורסם וידוע, שבו הוא פונה לאחד מידידיו שעדיין נמצא ברוסיה, ומתנה בפניו את מר גורלו על כך שבתו הצעירה עשתה סוג כזה של נישואין פיקטיביים כדי להגיע לארץ, הוא כותב במר נפש על מצב הנוער והחינוך בתקופה הקשה, ועל המצב הדתי תנועות הנוער השונות, מכתב מאוד מעניין, שמלמד על התנגדות חזקה שהיתה למהלך הזה בקרב המימסד הדתי בכלל והרבני בפרט.

שבת שלום ומבורך.