הטמנה בנייר כסף על פלטה חשמלית בשבת

שאלה:

לכבוד הרבנים שליט"א האם מותר לספרדים בשבת לעטוף לחם בנייר כסף חתוך מראש ולחמם כך על הפלאטה בתודה מראש תבורכו מפי עליון אשמח אם תפנו למקורות בעניין

תשובה:

שלום וברכה

1. מצד איסור הטמנה: כאשר מדובר בעטיפה אחת של נייר כסף, שהמטרה היא שמירה על המאכל ולא הטמנה – מותר.

2. הערת אגב, עצם ההיתר להניח דבר יבש מבושל על הפלטה ישירות נתון במחלוקת הפוסקים, דעת הגר"ע יוסף אמנם להקל, ומשום שסבר שפלטה חשמלית אינה מקום המיועד לבישול וממילא אין כאן "מיחזי כמבשל", אולם רבים חלקו – הגרי"ש אלישיב, הגר"ש וואזנר, הגרש"ז אויערבך, ולדעתם גם בפלטה חשמלית יש איסור להניח ישירות על גביה בשבת, ויש להניח על גבי סיר אחר וכדומה, או על גבי מיחם המים. כמובן להניח לפני שבת מותר.

מקורות:

1. ראה כאן בהרחבה בענין זה.