הטמנה במקצת – ספרדים

שאלה:

לספרדים, לדעת המתירים להטמין בערב שבת רק מלמעלה מבלי שייגע לצדדים האם יהיה מותר לעשות זאת גם בשבת עצמה לאחר שהכנסתי את אותם סירים למקרר וכעת אני מעוניין לכסות מלמעלה בלבד לצורך סעודה שלישית?

תשובה:

לספרדים יש להמנע מהטמנה במקצת בשבת ויש מחמירים גם בערב שבת.

מקורות:

לדעת הסוברים שהטמנה במקצת מותרת אין הבדל בין אם עושה זאת בשבת או לפניה, אולם דעת השו”ע בסי’ רנג שהטמנה במקצת אסורה, ובאור לציון ח”ב פרק יז כתב, שאף שנהגו הספרדים בזה כהכרעת הרמ”א שהטמנה במקצת מותרת, אין להקל בכך אלא בערב שבת. רבים מהספרדים קיבלו בזה את הוראת מרן השו”ע שלא להתיר הטמנה במקצת גם לא בערב שבת, וכמדומה שכן דעת הגר”ע יוסף.