רכישת מוצרים כשרים בחנות ללא כשרות

שאלה:

אם רכשתי בסופר [שפתוח בשבת] מוצרי מאפה של חברה כשרה, האם מותר לאכול אותם ? א. האם יש הבדל אם המוצרים נאפו במקום – מגיעים קפואים ומוכנסים לתנור בסופר. ב. מה לעניין מוצרים כשרים כמו גבינות חטיפים שנרכשו בחנות. – יודגש כי המשמעות היא זריקת המוצרים שנקנו לפח.תודה

תשובה:

שלום וברכה

אריזות סגורות של מוצרים מתועשים שרק נמכרים בחנות, יש לבדוק על האריזה את ההכשר ובהתאם לכך לנהוג, אבל כל הנמכר שם פתוח ללא השגחה או שנאפה במקום, כיון שאין השגחה מהודרת יש לזרוק כמובן לפח.

יום נעים.