קביעת עיתים לתורה

שאלה:

שלום לרב כיצד קובעים עיתים לתורה? האם זה חייב להיות יומי? או שאפשר שבועי? כמה זמן צריך? "הזמן הפנוי" שונה בין אדם לאדם ובין תקופה לתקופה בחיי האדם… אם כן האם אפשר לשנות את "הקביעות" בין תקופה לתקופה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

זה ודאי חייב להיות קביעות יומית כמבואר בסי' קנו, כל אדם יחשוב לעצמו מתי הזמן המתאים לו, אם זה בבוקר מוקדם לפני שהולכים לעבודה או בערב כשחוזרים, ניתן כמובן לשנות את הקביעות בהתאם לעונות השנה באם זה אכן יוצר הבדל ביכולת.

שבת שלום וחג שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ברור לגמרי, חובה על אדם ללמוד בכל שעה פנויה ככל שיוכל לפי כוחות נפשו וזמנו הפנוי, אנחנו עכשיו לא מדברים על עצם חובת לימוד תורה שהיא ככל שיותר שיוכל, אלא על המעלה הנוספת שמלבד החובה הנ"ל גם יקבע לו זמן מסויים ביום שבו הוא בכל מחיר לומד.