פריסת ניילון על הסכך כדי להגן מלכלוך של יונים

שאלה:

שלום רציתי לשאול האם מותר לפרוס מפת פלסטיק חד פעמי או משהו כזה על הסכך כדי שלא יתלכלך מלכלוך של יונים (גם כדי שהסכך עצמו לא יתלכלך וגם כדי שלא יפול לנו שום לכלוך). אם הפתרון הזה לא טוב, האם יש משהו שכן טוב? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור לעשות זאת, היא משנה מפורשת בסוכה דף י ע"א, אבל מותר לשים ניילון כזה כשבא גשם, באופן שכמובן יסיר אותו מיד כשיפסיק הגשם ויתחייב שוב בסוכה, ואין בזה משום תעשה ולא מן העשוי, ומותר לפרוס אותו גם בשבת וחג בתנאי שאין רווח טפח בינו לסכך שאז יש בעיה של אוהל, ראה אגרות משה ח"ה סי' לט אות ד, אבל שוב יש לזכור שהסוכה נפסלת בכך כל אותה שעה שהניילון פרוס.

עצה שהסכך לא יתלכלך אין לי, עצה שהליכלוך לא יכנס, לשים סכך צפוף יחסית.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם כאשר הניילון ממש צמוד לסכך, מונח על הסכך הוא פוסל את הסוכה? הרי הוא בטל לסכך, המשנה מדברת על סדין שרחוק מהסכך ולכן אינו בטל אליו, אבל אם הסדין צמוד הוא בטל לסכך.