שילוח הקן

שאלה:

שלום כבוד הרב, שאלה לי, יונה הקימה קן במרפסת ביתנו ובקן שני גוזלים רכים. מה עלינו לעשות? האם לשלח את האם ובכך למעשה לגרום בעקיפין למותם של הגוזלים… נכמר לבנו… ומצד שני יש חשש להשאיר את הקן מפני כנמת ומחלות (יש תינוקת קטנה בבית). תודה

תשובה:

שלום וברכה

כשכבר יש גוזלים השילוח אינו גורם למותם, אתם יכולים לזכות בהם ואחר כך היא תחזור. לגבי השאלה האם מותר לפנות את הקן מחשש חיידקים, נראה שזו בעיה בשלב זה כיון שכבר יש כאן צער בעלי חיים ואני לא רואה סיבה לחשש אמיתי, אם הייתם עושים זאת בשלב הביצים זה היה בסדר, קצת נזכרתם מאוחר…

תזכו למצוות.