עוף בתשעת הימים – דיאטה

שאלה:

שלום רב אשתי לא אוכלת דגים / מוצרי זוגלבק וטבעול, המשקל שלה חריג מאוד, והיא מנסה לעשות דיאטה, הדבר היחיד שהיא אוכלת בתשעת הימים זה בורקס עם רוטב פטריות, האם יש מקום להקל לה שתאכל חזה עוף(אנחנו מבני אשכנז)?

תשובה:

מחילה, אבל מי שאוכלת בורקס עם פטריות לא מנסה לעשות דיאטה… אין כל מקום לוותר על מנהגי אבלות שנפסקו בשו"ע כשלא מתאמצים בכלל… את המוקד יש לשים על העבודה העצמית בשאר עניני האכילה המותרים, למה שלא תכין מרק? למה לא לאכול ירקות? לא חסר מה לאכול צריך רק לעודד אותה לתפוס את עצמה בידים, הבריאות היא מצוה לא פשוטה…

בהצלחה