כיבוס בתשעת הימים לכבוד שבת

שאלה:

בס"ד שלום רב מה לעשות במצב שבו יש לי רק סט אחד של בגדי שבת ? חולצה אחת וחצאית אחת ? ויש בהם ריח של זיעה (אמנם לא חזק) אבל הם לא ממש מריחים טוב ומקומטים משבת שעברה ולא נעים לי ואני מרגישה רע מאוד אם לא אכבס ואגהץ אותם לקראת השבת הקרובה . מותר לי לכבס ולגהץ אותם ? הרי בשבת אי אפשר ללבוש בגדים מקומטים עם ריח לא נעים ? בכל זאת שותים יין ואוכלים בשר בשבת ט'באב , כי שבת קודמת .

תשובה:

נראה לי שזה קצת גוזמה… החצאית ודאי לא צריכה כיבוס אחרי לבישת יום אחד, לגבי החולצה אם אין לך חולצה אחרת וזה מריח לא טוב יש להקל בשעת הדחק, כדי שלא יהיה אבלות בפרהסיה שלובשים חולצת יום חול, אבל אם יש לך חולצה שיכולה להתאים גם אם ישנה מעט, אין לכבס, בלאו הכי מנהג קהילות רבות היה ללבוש בגדי יום חול בשבת חזון…