איך מתכוננים לצום בצורה נכונה?

שאלה:

שלום רב, אני סובלת מבעיית התעלפויות כשאני מתייבשת ולא שותה מספיק (קרה לי כמה פעמים בעבר). בשנה שעברה בתענית תשעה באב הרגשתי רע כל כך. במשך כל הצום סבלתי מכאבי ראש איומים, סחרחורות ובחילות. בקושי הצלחתי להוציא מילה מפי. בחצי שעה האחרונה של הצום כשהרגשתי שאני ממש לקראת עילפון שתיתי מעט מים. אני חוששת מאוד מהצום הקרב ובא ולא יודעת מה לעשות. חשוב לי לצום אך אני נזכרת בסבל הרב שחוויתי בשנה שעברה ומתעורר בי חשש ופחד. אשמח לדעת כיצד עליי לנהוג..

תשובה:

שלום וברכה

הבעיה שאת מציגה, יתכן שהיא נובעת מהכנה שאינה נכונה לצום! אנשים טועים לחשוב שאם בשעות לפני הצום נשתה הרבה מים הגוף יקבל את שלו וזה לא נכון! יש להתכונן לצום יומים שלושה לפני כן, לשתות בצורה מדורגת הרבה מים, כמות הרבה גדולה מהנדרש, וכך לאורך זמן זה נספג בגוף. כמו כן כדי שלא להרגיש חולשה יש להרבות באכילת חלבונים ביומים לפני הצום, בדרך כלל לא ניתן לאכול בשר ועוף אלא רק דגים וזה גם טוב, השנה זו שבת ויש גם בשר ודגים.

תכיני את עצמך טוב, ותהיי כל היום במזגן בלי להתאמץ, ואם בכל זאת חלילה תרגישי רע כל כך, תשתי, השנה זה צום נדחה שדינו קל יותר.

בשורות טובות.