מותר לשיר פסוקים מתהילים?

שאלה:

שלום, האם מותר לשיר פסוקים מתהילים (בדורנו נפוצים שירים שמובססים על פסוקים אלו) בדרך שבח יראה וכובד ראש כמו בסעודות מצווה או בבית הכנסת. וכן אם מותר לשיר, האם אפשר לומר שם אדנות תוך כדי השירה של הפסוקים? והאם יש בעיה אם חוזרים על אותו פסוק כמה פעמים?

תשובה:

שלום רב

ברש”י בסנהדרין קא א מבואר שהאיסור הוא כששרים לשחוק והנאה, אבל בדרך שבח לה’ יתברך ודאי מותר, וברור ששירה של זמירות שבת למשל, כמו אשת חיל או מזמור לדוד שהם חלק מהנהגת הסעודה והכנה לקידוש אינה בכלל שירה של שחוק. וכ”כ בשדי חמד אסיפת דינים מערכת ז אות יב בשם שמן המשחה, ונראה שלזה רמז הט”ז בסי’ תקס ס”ק ה.

בודאי אין לומר שם ה' כשסתם שרים, משום שאמירת שם ה' מותרת רק באמירת פסוק שלם ברצף ובלי חזרה על מילים, ובשירה זה תמיד יבוא למכשול.