קניות באיביי בשלושת השבועות

שאלה:

האם מותר לקנות מוצרים מאיביי בשלושת השבועות כשאני יודעת שאני אקבל אותם אחרי תשעה באב? האם עצם הקנייה אסורה?

תשובה:

שלום רב

בשלושת השבועות – עד ראש חודש אב – האיסור רק בבגדים חשובים או שאר דברים שמברכים עליהם שהחיינו, וגם בזה יש להקל אם הבגד בא רק לאחר תשעה באב, לגבי תשעת הימים לכתחילה נמנעים מקניות כאלו בימי תשעת הימים, משום שיש בעיה בעצם המשא ומתן, אולם אם יש לך צורך מיוחד בענין, מבצע מיוחד או צורך שהדברים יבואו מהר – מותר, כיון שגמר הקנייה יהיה בעת הגעת המוצרים לאחר תשעה באב.

בהצלחה