טבילת מכונת מיץ גזר חשמלית

שאלה:

שלום הרב, האם מסחטת מיץ גזר חשמלית צריכה טבילה, או שרק את החלקים המתכתיים המתפרקים צריך להטביל? בברכה

תשובה:

אינני יודע איך המכונה נראית, אם החלקים שאינם מתפרקים נוגעים באוכל, הכל חייב טבילה [או קלקול ותיקון על ידי אומן יהודי], אבל אם מה שנוגע במיץ הכל מתפרק כמו במיקסר, אין חובה לטבול את המנוע, וזה לא נחשב הכל כלי אחד, כך הובא בס' טבילת כלים של הרב צבי כהן מכמה פוסקי זמנינו.