השתתפות באזכרה של האשה מזיווג ראשון

שאלה:

התאלמנתי מאשתי הראשונה לפני 6 שנים והתחתנתי לאחרונה. האם אני יכול לפי ההלכה להשתתף באזכרה של אשתי הראשונה ז"ל?

תשובה:

אין בעיה הלכתית להשתתף באזכרה של האשה מזיווג הראשון ביחד עם ילדיה. הסיבה שבדרך כלל הבעל אינו משתתף באזכרה של האישה הראשונה, לאחר שנישא שנית או להיפך, נובעת רק מהחשש שלא לפגוע בצד השני, ראה כאן מה שכתבנו על כך. אבל אם בן הזוג אינו מקפיד ולא איכפת לו, מדוע לא? אין בכך כל בעיה. רק צריך לשים לב מאוד אם זה מפריע לאשתך.

חיים טובים ומאושרים.