ירק באוכל

שאלה:

שלום כבוד הרב , מחר בערב פסח אני מארחת.בעזרת השם אצלי את חמי וחמתי ואת ההורים שלי כולם נותנים יד בבישולים גם חמתי וגם אמי אך אני היחידה שדתייה בבית ובעלי היחיד בביתו . הבשר כולם קנו מהדרין הירק אמא שלי קונה לרוב באושר עד של גוש קטיף אך שוטפת תחת הברז ולא שמה במים עם מלח 3 דק . חמתי לא יודעת אם היא קונה של גוש קטיף אך אני יודעת שהיא מקפידה לשים במים עם מלח 5 דק בערך . ולא נעים לנו לשאול אותה כי היא ממש נעלבת מאיתנו גם משאלות פשוטות . האם מותר לי לאכול מהאוכל שהן מכינות?

תשובה:

אדם שאינו מקפיד על כשרות בביתו אינו נאמן על הכשרות, ואם את יודעת שנוהגים שלא כדין, כמו ירק שאינו בחזקת נקי, אסור לאכול ממנו, תאכלי דברים אחרים. אינני יודע פתרון לענין זה.