קניית בגדים ומוצרים אחרים בחול המועד

שאלה:

1, האם מותר לקנות בגדים בחול המועד? חולצות בסיס או חצאיות? 2, האם מותר לקנות אוזניות או כרטי זיכרון ? חפצים כשאני לא בחופש קשה ללכת ולחפש ולקנות …

תשובה:

שלום רב,

מותר לקנות את המוצרים הנ”ל רק באופן שזה לצורך המועד או אם זה דבר האבד. כלומר, רכישה בהזדמנות וכדו’ שלא ניתן להשגי במחיר זה אלא בחול המועד, לגבי צורך המועד מותר רק כשאירע כך, אבל לכוון את הרכישה לחול המועד בגלל שאז יש חופש אסרו חכמים גם בדבר האבד. ראה שו”ע סי’ תקלט סעי’ א’.