גריפת תנור חשמלי בשבת

שאלה:

האם צריך היכר כמו גריפה או קטימה גם בתנור ספירלה המשמש לחימום הבית? ואם לא- מה ההבדל בינו לבין כל כירה ותנור שצריכים היכר שמא יחתה?

תשובה:

שלום וברכה

תקנת חכמים זו נאמרה רק לגבי תנורי בישול, בזה מחמת הבעייתיות של בישול האוכל שיעשה מהר ומצד שני לא יחרך, חששו שמא יעשה שינויים, בתנורי חימום לא היתה תקנתם, גם מציאות זו לא היתה בזמנם כל כך מצויה, ואנחנו לא יכולים לתקן תקנות מדעתנו.

לגבי תנור בישול בפוסקים דנו בזה בשאלה מענינת מאוד, האם כיסוי הכפתורים של התנור בסלוטייפ וכדומה שלא ניתן יהיה לשנות מצב או עכ”פ תהיה תזכורת, יחשב כטוח בטיט לענין זה [ואג לכן יש בבלעך כיסוי המשתלשל על הכפתורים, ראה בענין זה בס’ ארחות שבת פרק ב סעיפים יח – כא.