אזכרה

שאלה:

בס"ד
שלום רב
האם חובה עליי להשתתף באזכרה של סבי ז"ל שנפטר לפני שנה ואזכרתו תחול השבוע ?
העניין הוא , שמאוד אהבתי את סבי וכיבדתי אותו אך באזכרתו כל המשתתפים שיהיו , מאוד לא נעימים בשבילי ואין ברצוני להפגש עימם .
אודה על תשובה מהירה.

תשובה:

שלום וברכה

זו לא חובה ואם את מרגישה שקשה לך, תעשי עבורו דברים טובים אחרים, תקראי תהילים לעילוי נשמתו, מעט צדקה וכדומה. באופן כללי כדאי לטפל בכך שאנשים מסביבתך הקרובה [משפחה זה הדבר הכי קרוב לאדם] לא נעימים לך, זה דבר שהוא תמרור עצור! חובה לטפל בזה וליישב את ההדורים.

יום נעים.