אונן / אונן כשהקבורה בארץ אחרת

שאלה:

בס"ד
סיפר לי אדם נאמן את הפרטים הבאים:
משפחה שומרת תומ"צ שמתגוררת בארה"ב לאחר שנפטר אב המשפחה
א. בעודם עוד אוננים החלו לשבת שבעה ממש.
ב. בהיותם עוד אוננים התקלחו לפני הקבורה.
ג. במהלך ימי השבעה אחד האבלים הפסיק מדעתו וטס לארץ אחרת מסיבות אישיות.
אלה עניינים המותרים הילכתית?

תשובה:

שלום וברכה

בנוגע לרחיצה, לבני אשכנז אונן אסור ברחיצה ובני ספרד מקילים בזה, ראה שו"ע סי' שמא סעי' ה.

כאשר המת בארץ אחרת והאונן אינו נוסע ללויה, יש אומרים שהוא מתחיל את אבלות השבעה מיד, אבל אז כמובן גם לבני ספרד הרחיצה אסורה עליו… כך שההנהגות שתיארת סותרות זו את זו, וכן יש סוברים שגם באופן זה אינו מתחיל שבעה עד הקבורה, ראה ליקוט השיטות בזה בס' פני ברוך סי' ח סעי' יא.

לצאת מהבית באמצע השבעה אסור, וכ"ש לטוס לארץ אחרת, אא"כ יש בזה צורך מצוה.

בשורות טובות.