לגדל תרנגול לסימן אם עסק מצליח -כריתות (ה:)

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: גבי גמרא כריתות (ה:) ומאן דבעי נעביד עיסקי ובעי נידע אי מצלח עיסקי אי לא נירבי תרנגולא , אי שמין ושפיר נידע דמצלח.

ופירש"י נייתי תרנגולא- לשם כך:

והשאלות אלו הן:

1.האם זה אחד מדברים שהם כמו רפואה של זמן חז"ל שאין לנסות היום ולא יעבוד אם מנסה?

2.אם יתכן שזה עוד יעבוד, צריך ביאור בפירש"י למעשה מה כוונה שיגדל תרנגול לשם כך, כלומר לשם העסק הכי דמי? לשם העסק כמו עושים ביימו כגון חברת "סאמסונג" או לשם כך פירושו לשם המטרה העסק כגון יצירה ומכירת טלפונים או לגודמא למי שמשקיע בנדל"ן במכירת דירה שקונה בדרך מכירת פומבי ושיפץ ומוכר עוד פעם ברוח גדול, שאז יגדל תרנגול בשם כתובת הבית זו שרוצה לרויח?

למעשה קשה מאוד בימינו אף שנגיד דבר זה נהוג לאנשים לנסות היות כולנו גרים בעיר ורוב בני אדם בהרבה מקומות בדירות. ונגיד נהוג ויש אפשרות לנסות, האם מה יעשה עם התרנגול אחרי שגדל ונרא השפיר? אפשר לשחוטו ולאכלו? או אם יעשה כך יפגום העסק ויש לטפל בו עד שימות?

שאלות אלו התעוררו תוך לימוד גמרא זו קודם ר"ה.

ברכה והצלחה

תשובה:

לא מדובר כאן בענין רפואי שניתן לומר בו נשתנו הטבעיים אלא כעין סימן שאולי יועיל גם בזמנינו. נכון שבמציאות בת ימינו קשה ךעשות את זה, אבל מי ביקש ממך לעשות? תמים תהיה עם ה' אלוקיך, תתפלל ובעזרת ה'  תראה ברכה בכל עסקיך.