מקצת היום ככולו – יום כיפור מבטל אבלות שלושים ביום השביעי לאבלות

שאלה:

השבעה מסתיימת בערב כיפור..מה עושים בהמשך…

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהיום השביעי לאבלות יחול בערב יום כיפור, אותו היום עולה לכם גם לשבעה וגם לאבלות השלושים [כיון שמקצת היום ככולו], וכיון שהחג יום כיפור במקרה זה מבטל את האבלות בה אוחזים בהגיע החג, אין לכם בעצם אבלות שלושים, ומיד סמוך ליום כיפור, אחר סעודה מפסקת או מיד לפניה, אפשר להתרחץ כרגיל וללבוש כל בגד וכו'. מה שנשאר הוא אבלות השנה למי שאבל על אחד ההורים, שזה אומר שאסור ללכת לשמחות למעט מקרים מאוד מסוימים, אסור לשמוע מוזיקה, להשתתף במסיבות חברים. יש לומר קדיש וכו' [אתה יושב על אחותך אז מבחינתך כל דיני האבלות נגמרים עם כניסת יום הכיפורים, אפשר להתגלח וכו'].

בשורות טובות וגמר חתימה טובה.