הודיה לה' בתשעה באב

שאלה:

האם מותר להודות להקב"ה על הטובות האישיות שעשה איתי בתשעה באב ?
חלק נכבד מההתבודדות אני מקדיש להודיה לה' ולכן אני שואל.
צום מועיל.

תשובה:

אין לך מצוה גדולה מזו! בודאי מותר. רק מתאים בהתבודדות זו גם לחשוב מעט על בורא עולם, השכינה בגלות, הר ציון שמם ושועלים הילכו בו, יש לעשות הכל כדי להרגיש תחושה של צער והפסד בגלל החסר הגדול הזה, לנו, וגם להשתתף בצער השכינה. אחת הבעיות שבהתבודדות אנחנו יותר נוטים לעסוק בעצמנו ופחות בכלל ישראל ובבורא העולם עצמו..