צום תשעה באב נדחה לחולה

שאלה:

בס"ד
שם
שאלה לצום תשעה באב
הרופאה שלי אומרת שאני לא צריך לצום
בגלל מכלול של ליקויים סוכרת אני לוקח כדורים ג'נואט לחץ דם אנלנרפי אספירין
פמוטידין 20 מ"ג קרדלוק ולופיטור
אני מרגיש שאני כן יכול לצום.וצמתי יום הכיפורים ותשעה באב והיה בסדר
הבעיה שלי שאני לא רוצה לעבור על איסור
ואני עובר עברה .לכן אני מבקש היתר לצום
ואם יש הקלה בצום הדחוי הזה .אז אוליי עד חצות יום

תשובה:

שלום וברכה

ראשית נהנתי מאד מהשאלה שלך! כולם היום שואלים אם יכולים להמנע מלצום ואתה מבקש היתר לצום… אולם למעשה השנה בודאי כיון שהצום נדחה אין לך לצום בכלל, רק בלילה כדי להשתתף בצער הציבור, אבל ביום יש לאכול רגיל ולא להמתין לחצות.

רפואה שלמה.