תביעת חברת סלולר, האם אסור משום ערכאות?

שאלה:

שלום וברכה!
אני תובע את חברת גולן טלקום בבית המשפט לתביעות קטנות על כסף שלקחו שלא כדין ועגמת נפש שגרמו לי. אחרי עבודה רבה בסיוע ארגון חרדי שמתמצא בכל הנלווה, נזכרתי שאולי יש בכך איסור של ערכאות? האם כן?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לתבוע את חברת הסלולאר בערכאות, ועדיף שתפרש שאתה מעוניין לתבוע בבית דין.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע (חו"מ סימן כו סעיף ג) כתב התובע בע"ד אלם ולא ירצה לדון בדיי ישראל, יתבענו בדיני ישראל, ואם יסרב לבוא יקבל היתר מב"ד לפנות לערכאות. וכתב בכסף הקדשים (ריש סימן כו), שבמומר שברור שלא יבור לדין, אין צריך לתובעו תחילה בבית דין. במנינו נהוג להזמין לבית דין גם אנשים שאינם שומרים תו"מ, שיתכן שיבואו להתדיין. אמנם בחברות גדולות ברור שלא יבואו, והנסיון כבר הוכיח שחברות גדולות שאינם בבעלות של שתו"מ לא מגיעים לב"ד, ויש חברות שאף שולחות מענה לבית דין שאין באפשרותם לבוא לב"ד, שאם התחייבו לא יוכלו להוציא כסף מהחברה ללא פסיקה של בית משפט, לכן במקומות כאלו מתירים לפנות לערכאות מיד. אך תמיד כדאי להתייעץ עם רב או דיין לפני שפונים לערכאות, כדי שלא יפרץ הגדר בדבר החמור לתבוע בבית משפט – מרים יד בתורת משה.