צביעת חדר מדרגות בתשעת הימים

שאלה:

האם זה בעייה להעסיק גוי לצבוע חדר מדריגות משותף של הבניין בתשעת הימים (הוא אמור להתחיל לפני ראש חודש אבל סביר להניח שזה יתמשך עד אמצע תשעת הימים)
תודה

תשובה:

שלום וברכה

בשונה מבנין שיש שהתירו להמשיך כאשר הדבר לא נעשה להרווחה בעלמא אלא כצורך, או כשהקבלן כבר התחיל, לגבי סיוד מחמירים גם באופן שכבר התחיל קודם, כיון שניתן בדיעבד לגור  גם כך, ואדרבה כך ראוי להתאבל על החורבן במניעת סיוד, וכמו שחייבו להשאיר אמה על אמה שאינם מסוידים, ראה ס’ שערי ימי בין במצרים של הרב טשזנר בהרחבה, וראה שו”ת אגרות משה או”ח ח”ג סי’ פב, שאפילו לגבי הדבקת טפטים על הקירות שכתב שלא ברור האיסור, הורה שאף אם התחיל לפני תשעת הימים אינו רשאי להמשיך להדביק בשבוע שחל בו תשעה באב. כך שלגבי צביעה נראה להחמיר כל תשעת הימים.