חתימה על חוזה בימי בין המצרים

שאלה:

חתימה על חוזה בתקופת בין המיצרים.
אבקש לבדוק בבקשה, האם ניתן לחתום על חוזה עם עורך דין (שכ״ט) במהלך שבוע הבא -שזו תחילת תקופת בין המיצרים.
האם יש איסור, האם ניתן להקל
תודה רבה, בשורות טובות

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין אפשר, ואם זה נצרך כי לא רוצים להפסיד ודאי שמותר כפי שגם מותר בסיטואציה כזו גם בתשעת הימים. ראה באורחות רבינו עמוד תלא הביא שהחזו"א אמר שראוי להימנע מלחפש דירה חדשה בימים אלו. אבל לגבי חיפוש דירה, ודאי המנהג אינו כן. וראה עוד שו"ת אור לציון ח"ג עמוד רמא

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קיבלתי את התשובה בתודה.
    לא מדובר ברכישת דירה, אלא בייצוג בבית משפט. האם עדיין יהיה מותר ואפשר שאחתום על חוזה שכ״ט עם העורך דין. אני אמורה לעדות זאת בלי נדר במהלך השבוע הבא.
    האם מותר?
    תודה רבה, בשורות טובות