משקל של צרכניה שלא היה מאופס האם עלי להשלים את התשלום

שאלה:

שלום רב
ערכתי קניות בסופר רמי לוי ובסוף שמתי לב שהמשקל לא מאופס 0.00 אלא נמצא -0.340 כלומר כל מוצר שהונח על המשקל חוייב פחות 0.340 גרם לטובת הקונה.
האם עלי ליידע את בעלי העסק ולהחזיר להם את ההפרש?
בתודה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור למכור במשקל לא מאופס, ככתוב בפסוק (ויקרא יט, לו) אבני צדק… האיסור נאמר על המוכר שלא ירמה ויגזול את הלקוח, כאן למרות שהקלקול לטובת הלוקח, אבל הקופאית אינה בעלת הבית, ואסור לה להתעצל באיפוס ולהפסיד את בעל הבית.

לכן אתה חייב לשלם את ההפרש. באפשרותך להודיע על הטעות בקופה ראשית על הטעות, ואם יחליטו אם לגבות ממך את ההפרש.

בהצלחה.