קריעה לפני שבעה

שאלה:

כבוד הרב.
אחי הגדול נפטר לאחר 20 שנה של נתק שלו מול כל המשפחה. משפחתו (אשתו וילדיו) ביקשו שלא נגיע ללוויה.
האם ניתן לעשות קריעה בדרך אחרת שלא בבית העלמין ולהחל לשבת שבעה?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בכאב את השאלה שלך. אין כל קשר בין הלויה לקריעה והשבעה. אתם יכולים לקרוע מיד בברכה וברגע שנקבר להתחיל לשבת שבעה. אבל יש לחשוב מה יש לעשות למען איחוד המשפחה. היום שהוא בעולם האמת הוא יודע הכל והדבר שהכי רוצה הוא שיהיה שלום ואהבה בין כולם. יש לעשות הכל כדי להתפייס עם בני משפחתו.

בשורות טובות ותמיד שמחות.