אכילת כביצה כדי לברך על נטילת ידיים

שאלה:

לשיטה שאומרת שצריך לאכול כביצה כדי לברך על נטילת ידיים – האם אפשר לאכול כזית ואחרי כמה דקות או יותר לאכול שוב כזית. או חייב בבת אחת?

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לאכול את כל הכביצה בכדי אכילת פרס, די בכך שאת הכזית אוכלים בכדי אכילת פרס – תוך 4 דק', ובהמשך הארוחה אוכלים עוד כזית, ראה משנה ברורה סי' רי בהרחבה שכך הוא גם לגבי ברכת המזון וכל האכילה שצריך לה שיעור כביצה או שיעור שביעה. אמנם ראה בקצות השלחן סי' לו אות ב שכל כזית צריך להאכל בכדי אכילת פרס, ולא תמשך אכילת הכזית השני יותר משיעור זה [כלומר כל כזית בפני עצמו בתוך ארבע דקות משלו], וצ"ע שלענין ברכת המזון לכאורה לא קיים תנאי זה. וע"ע תהילה לדוד סי' קנח ס"ק א.