ריקוד אחרי התפילה באבלות

שאלה:

שלום רב

האם מותר לאבל בשנת אבילות לאביו לרקוד בלא כלי נגינה ברוח של תפילה ורינון לה׳
( כמו שעינינו רואות קהילות הנוהגות לרקוד בסוף תפילתם או בעיתי התפילה לפי רגילותם וכו׳ )

כן האם מותר לו להשתתף בשמחת בית השואבה הנהוג כיום גם ברחובות ,ברוח טהרה ,עם תזמורת

תודה מראש !

תשובה:

שלום וברכה

כידוע אבל בשנת אבלותו אינו רשאי לרקוד בברכת הלבנה, ובודאי שלא בשמחת תורה בבית הכנסת, וכך גם לא במה שאתה מציין.

מקורות:

על שמחת תורה ראה כף החיים סי' תרסט ס"ק לג. על ברכת הלבנה בתשעת הימים שלא לרקוד, ראה הלכות חג בחג קידוש לבנה עמ' שיח.