צום תשעה באב למי שטס מאירופה לארה"ב והצום מתארך לו בהתאם

שאלה:

השלום והברכה

ראובן לקח כרטיסים לנסיעה לאמריקה ולא שם לב שאותו יום תשעה באב וא"א לו כבר לידחות הטיסה היות שזה כרוך בעלות רבה.
אותו היום שיגיע לאמריקה יהיה שעה שתיים וחצי בזמן שממקום שיצא יהיה כבר שמונה וחצי בערב.
יוצא שיצטרך לצום עוד חצי יום יותר ובסה"כ יצום יום וחצי מה שנראה קשה לו עד מאוד בפרט להאשה והילדים שהם בר מצוה.
האם יש פיתרון לדבר.
בברכה
א.א

תשובה:

שלום רב,

אני לא רואה כל פתרון. לכן, אם הם מרגישים שיהיה להם מאד קשה, אין מה לעשות למרות שזה כרוך בהוצאה גדולה, כדי לקיים את מצוות חז"ל שווה הוציא הוצאה זו. אולם אם הם רוצים לנסות בכל זאת לנסוע בתנאים אלו ורק אם הם ירגישו לא טוב מחמת אורך הצום הם יאכלו או ישתו, מותר להם לנסות את מזלם ואין הם צריכים כבר היום לדחות את הנסיעה.