חיבור לעירוי נוזלים לפני הצום לאשה שמתקשה מאוד בצום

שאלה:

כאשר אשתי צמה בעבר בצומות מוכרחים, היא סבלה מאוד מאוד ולרוב הגיעה לסיום הצום בהרגשה נוראית עם בחילות והקאות, והתאוששות קשה ביותר.
אני יציין שזה גם כאשר ההכנה הייתה טובה [הרבה נוזלים, מיץ ענבים וכדו' לפני כן. מנוחה במזגן בתוך הצום וכו']…
היא אומרת שזה לא עוזר לומר לה לשבור את הצום כאשר היא מתחילה את התהליך של הבחילות וההקאות משום שזה כבר מאוחר מדי… אז היא כבר סובלת מזה ולוקח כמה שעות עד שהיא מתאוששת. כלומר, האפשרות לחכות ולראות מה קורה ומתפתח לא עוזר לה!
כמובן שבשאר הצומות, חוץ מיוה"כ ותשעה באב, אין לי שאלה בכלל. אבל לגבי תשעה באב [שבעהי"ת יתבטל ויהיה לשמחה] אינני יודע מה לעשות.
לפני כמה זמן הציע לה מישהו, בגלל מצבה להתחבר בערב הצום לעירוי נוזלים וכך לעבור את הצום.
רצוני לדעת האם הפתרון הנ"ל אכן טוב מבחינה הלכתית במקרה שכזה, או שיש פתרון אחר מומלץ. או אולי בכלל אינה חייבת בצום תשעה באב אלא רק ביוה"כ.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אין צורך להתחבר לעירוי, כאשר היא מתחילה להרגיש לא טוב, עוד לפני שלב ההקאות שאז זה מאוחר מידי, היא יכולה לשבור את הצום. ביום כיפור כמובן חייבים לצום.

התשובה ניתנה בהתייעצות עם הגאון רבי מאיר סירוטה מרבני העדה החרדית.