המשך שיפוץ בתשעת הימים

שאלה:

שמי שמחה
התחלנו בבית לפני חודש שיפוץ נרחב כולל החלפת אריחים וצביעת הבית.העבודה הייתה אמורה להסתיים לפני כשלושה ימים אבל בגלל עיכובים שהיו העבודה תסתיים בעוד יומיים.
אני יודעת שאסור לסייד בתשעת הימים .
מה עלי לעשות אני לא יכולה להפסיק אותם היום ושיחזרו בעוד 9 ימים.
הם דורשים תשלום מלא ורוצים לעבוד במקום אחר.
מה עליי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

אם אתם לא נכנסים לגור עד אחרי תשעה באב ודאי אין בעיה, כך הורה הגרי"ש אלישיב, אם אתם גרים בבית זו בעיה, אם מדובר בהפסד מרובה יש להקל.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האג"מ מדבר בציור שעדיין לא נכנסו לדור בבית. אבל בנידון השואל כאן אני מבין שכבר דרו בה אלא שהחליטו לעשות שיפוצים ואולי גם אתם נתכוונתם להקל רק אם עדיין לא נכנסו לדור שם

  2. אין הבדל לכאורה בין אם אף פעם לא דרו או שיוצאים מהבית לתקופה לרגל השיפוץ, העיקר שלא יהנו ממנו.