צביעה בתשעת הימים

שאלה:

שבוע טוב.
אדם שחייב לעבור דירה יום לאחר תשעה באב. ובחוזה כתוב שצריך לצבוע את הדירה כשעוזב. האם מותר לצבוע הדירה בתוך תשעת הימים או בשבוע שחל בו תשעה באב (אין לו זמן אחר)? בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי מתוך השאלה האם המועד בו הוא חייב להעמיד את הדירה למשכיר הוא למחרת תשעה באב, או שאז הוא עוזב, אם מדובר בזמן עזיבה ועדיין יש לו זמן לצבוע אחר כך אלא שיהיה לו לטורח או יזדקק לשוכרה עוד יומים שלושה, אין להתיר, אבל אם מדובר במועד העמדת הדירה ובעצם יש כאן הפרת חוזה ונזק כספי קנס וכו', מסתבר שאפשר להקל, ובלבד שיעשה זאת לפני השבוע שחל בו תשעה באב.