הפעלת דוד חשמלי בשבת ע"י שעון שבת

שאלה:

לק"י

שלום וברכה,
האם מותר לכוון שעון שבת לדוד חשמלי לפני כניסת השבת עבור מוצאי שבת , כאשר בהכרח הדוד יידלק בשבת?
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

כיון שהמיחם או הדוד החשמלי נחשבים ככירה שאינה גרופה וקטומה, ויש אפשרות שם לכבות ולהדליק וכו', יש איסור להשהות שם מים שאינם מבושלים כדי שיתבשלו בשבת, למרות שהכוונה המקורית שלך להשתמש רק במוצאי שבת.

מקורות:

ראה ארחות שבת פרק ב סעי' לב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס״ד

    מחילה כבוד הרב,
    רק לצורך ההבנה, בארחות שבת כתוב מיחם ולא כתוב דוד חשמלי, וכמו כן ראיתי פסיקה אחרת של הרב אברהם יוסף שליט״א שמתיר.
    וכמו כן אפשר להוסיף, מה לגבי כשרוצים לחמם את המים בשבת ע״י טיימר כדי שיהיו מים חמים במוצ״ש עבור ילדים קטנים?
    תודה