מעבר דירה בתשעה באב

שאלה:

אני חייבת תשובה דחוף. בבקשה האם ניתן לעבור דירה בתשעה באב? לצערי זה תאריך הפינוי שלי והדיירים לא מוכנים להתגמש מספר ימים. האם מותר?

תשובה:

שלום וברכה

אסור לעבור דירה בתשעה באב, כיון שביום זה אסור להסיח דעת מהאבלות, אבל אינני מבין את הבעיה, אם את צריכה לפנות את דירתך עד תשעה באב תפני מעט קודם, אם את יכולה להשאר מעט, תשארי מעט אחרי, למה את צריכה לעבור בדיוק בתאריך האחרון לפינוי??