אחריות עו"ד שטעה בחישוב המס

שאלה:

שלום רב,

לאחרונה מכרתי דירה כדי לקנות דירה אחרת ולעבור דירה. לפני המכירה נגשתי לעו"ד והוא אישר לי שאין לי מס שבח לשלם על המכירה. על בסיס זה מכרתי את הידרה וקניתי אחת יותר יקרה – כלומר, לא נותר לי כסף למס הי.
כיום גילינו שיש מס שבח לתשלום (20,000 ש"ח). העו"ד מודה שהוא טעה ולא בדק אישה פרט בעסקה.
מתברר שאם הייתי מוכר 6 חודשים אחרי – לא הייתי משלם מס בכלל. העו,ד מודה שהוא טעה אבל טוען שאני נהנתי מעיתוי המכירה שכן זה אפשר לי לקנות דירה אחרת שרציתי והתאימה לי.
אני אומר שהייתי מעדיף לדחות את המכירה ולחפש דירה אחרת לקניה במועד אחר, ולא לשלם מס.
מי צריך לשלם את המס במקרה כזה?
והאם העו"ד צריך להחזיר את השכר טרחה שקיבל עבור הייצוג במכירה בגלל הטעות שעשה – או שאין קשר?

תודה

תשובה:

שלום רב,

אני לא רואה שום סיבה לחייב את העו"ד או לקצץ בשכרו

א. אין כאן נזק, אלא רק ספק מניעת רווח ממכירה מאוחרת שכלל לא בטוח שהייתה מתקיימת.

ב. למיטב ידיעתי אין זה מתפקידו לתת מידע לפני ביצוע המכירה על המס רכישה. הוא נשכר (במקרה הזה) לבטח את צד המוכר בהליך המכירה מול הקונה ואת זה עשה כהוגן  והייעוץ בעניין המס היה בחנם.